Arbëri

FSK-ja në misione të përbashkëta me Gardën Kombëtare të Iowas

FSK-ja në misione të përbashkëta me Gardën Kombëtare të Iowas
Foto: Ilustrim
 

Qeveria e Kosovës ka miratuar vendimin për bashkëdërgimin e kontingjentit të Forcave të Sigurisë së Kosovës (FSK) në misione jashtë vendit me Gardën Ndërkombëtare të Iowas, në bazë të ftesës së SHBA-së.

FSK-ja ka thënë se vendimi do t’i procedohet Kuvendit të Kosovës me propozimin për dërgimin e kontingjentit të FSK-së në misione për mbështetje të stabilitetit rajonal dhe operacioneve paqeruajtëse nën Komandën Qendrore Amerikane.