Arbëri

Kërcënimi nga virusi

Ishte 13 marsi i 2020-s, ora 17 e 30 minuta, kur Kosova mori “goditjet” e para nga koronavirusi. E premtja e dytë e marsit të vitit paraprak u shënua me frikë e panik nga njerëzit, teksa u konfirmuan dy rastet e para me koronavirus në vend. Një 20-vjeçare italiane që jetonte dhe vepronte në Kosovë dhe një 77-vjeçar nga Vitia ishin bërë top-lajm në secilin muhabet.

 

Ishte 13 marsi i 2020-s, ora 17 e 30 minuta, kur Kosova mori “goditjet” e para nga koronavirusi. E premtja e dytë e marsit të vitit paraprak u shënua me frikë e panik nga njerëzit, teksa u konfirmuan dy rastet e para me koronavirus në vend. Një 20-vjeçare italiane që jetonte dhe vepronte në Kosovë dhe një 77-vjeçar nga Vitia ishin bërë top-lajm në secilin muhabet.

Një ditë më parë, më 12 mars, Qeveria e Kosovës themeloi Komisionin e posaçëm për parandalimin e koronavirusit. Kabineti qeveritar vendosi të shpallë edhe emergjencë për shëndetin publik. U mbyllën kufijtë tokësorë, u pezulluan fluturimet ajrore dhe u ndalua transporti urban e ndërurban.