Arbëri

Privilegjohen diplomatët mbi baza familjare, klanore dhe partiake [dokument]

Pakënaqësi të mëdha në shërbimin e jashtëm kanë shkaktuar privilegjet e disa diplomatëve që janë dhënë mbi baza familjare, klanore dhe partiake. Ky është konstatimi që ka dhënë Shoqata Sindikale e Ministrisë në trajtimin që i ka bërë rotacionit të diplomatëve, nëpërmjet një dokumenti që ka siguruar KOHA. Vetëm disa javë pasi ministrja Meliza Haradinaj e quajti të suksesshëm rotacionin e diplomatëve, Shoqata e ka demantuar atë duke shpërfaqur shkeljet që e kanë shoqëruar procesin.

 

Pakënaqësi të mëdha në shërbimin e jashtëm kanë shkaktuar privilegjet e disa diplomatëve që janë dhënë mbi baza familjare, klanore dhe partiake. Ky është konstatimi që ka dhënë Shoqata Sindikale e Ministrisë në trajtimin që i ka bërë rotacionit të diplomatëve, nëpërmjet një dokumenti që ka siguruar KOHA. Vetëm disa javë pasi ministrja Meliza Haradinaj e quajti të suksesshëm rotacionin e diplomatëve, Shoqata e ka demantuar atë duke shpërfaqur shkeljet që e kanë shoqëruar procesin.

“Procesi i rotacionit është shfrytëzuar për kthimin e diplomatëve që kanë shërbyer vetëm një mandat jashtë vendit, në ndërkohë që janë ridërguar në mandatin e tretë jashtë vendit, diplomatë të cilët në emër të rotacionit janë kthyer pas qëndrimit të tyre në shërbim për dy mandate pa ndërprerë në MPJD dhe kanë qëndruar afërsisht (një) vit më pak, në disa raste vetëm disa muaj dhe janë ridërguar në mandatin e tretë, gjë që është në kundërshtim jo vetëm me legjislacionin në fuqi, por edhe me praktikat diplomatike”, thuhet në raport. “Kjo gjë ka shkaktuar pakënaqësi të mëdha në shërbimin e jashtëm, sepse është bërë kryekëput mbi baza nepotike, klanore dhe partiake etj., duke privilegjuar një kategori të caktuar të diplomatëve anëtarë të shërbimit të jashtëm jashtë çdo rregulli dhe dispozite ligjore, dhe është shkelur parimi i trajtimit të barabartë dhe parimi i mosdiskriminimit”.