Arbëri

Ekonomisti i famshëm serb: Në 20 apo 30 vjetet e ardhshme vetëm Mali i Zi hyn në BE, Serbia ndoshta kurrë

Foto: Reuters / ilustrim

Branko Millanoviq, ekonomist dhe profesor amerikan me origjinë serbe, mbi iluzionin e zgjerimit të Bashkimit Europian në Ballkan dhe “Mini-Schengenin”, të cilin e quan projekt të pakuptimtë.

 

Branko Millanoviq, ekonomist dhe profesor amerikan me origjinë serbe, mbi iluzionin e zgjerimit të Bashkimit Europian në Ballkan dhe “Mini-Schengenin”, të cilin e quan projekt të pakuptimtë.

Krahas francezit Thomas Piketty ekonomisti amerikan Branko Millanoviq është ndër hulumtuesit më të njohur globalë mbi pabarazinë sociale. Millanoviq, 67-vjeçar, ka një përvojë të gjatë si hulumtues në Bankën Botërore dhe si profesor në Universitetin “John Hopkins” të Washingtonit. Në librin e tij më të ri “Kapitalizmi, vetëm” (“Capitalism, Alone”) Millanoviq thekson se pabarazia në botë është mjeti më i rrezikshëm shpërthyes për kapitalizmin. Këtë libër disa media e kanë quajtur “një shikim distopik” të sistemit mbizotërues ekonomik në botë.