Arbëri

Bie numri i të burgosurve gjatë pandemisë, 39 të prekur me COVID-19

Bie numri i të burgosurve gjatë pandemisë, 39 të prekur me COVID-19
 

Në krahasim mes vitit 2019 dhe atij që sapo lamë pas, ka pasur rënie të numrit të të burgosurve nëpër Qendrat Korrektuese në Kosovë. Sipas Shërbimit Korrektues, në vitin 2020 numri i të burgosurve ka qenë për rreth 300 më i ulët.

Në një përgjigje për KOHËN, Shërbimi Korrektues ka thënë se që nga fillimi i pandemisë me COVID-19 në vend, në muajin mars të 2020-s, në burgje u infektuan 39 të burgosur.