Arbëri

Punëtorët teknikë të UP-së protestojnë për pagën e dhjetorit dhe kontratat e punës

 

Punëtorët teknikë të cilët punojnë në Universitetin e Prishtinës “Hasan Prishtina” kanë protestuar për shkak se nuk e kanë marrë ende pagën e muajit dhjetor 2020. Ata kërkojnë gjithashtu që t’iu lidhen kontrata më afatgjata dhe jo njëmujore, si deri më tani.

Kryetari i Sindikatës së Punëtorëve të Sektorit Privat, Jusuf Azemi, ka thënë se nëse deri në ora 14:00 nuk do të bëhet realizimi i kërkesave atëherë do ta bllokojnë punën.