Arbëri

IKSHPK: Cilësia e ujit të pijshëm është brenda standardeve të parapara, të mos përdoren bunarët si zgjidhje alternative

IKSHPK: Cilësia e ujit të pijshëm është brenda standardeve të parapara, të mos përdoren bunarët si zgjidhje alternative
 

Instituti Kombëtar i Shëndetësisë Publike të Kosovës përmes një komunikate ka siguruar qytetarët e vendit se cilësia e ujit të pijshëm është brenda standardeve të parapara, pavarësisht shqetësimeve të fundit të ngritura nga reshjet e dendura të shiut.

IKSHPK bën me dije se ka sforcuar monitorimin e cilësisë së ujit për pije gjatë kësaj periudhe të vështirë, duke dhënë edhe arsye pse po ndodhin restrikcionet nëpër vende të ndryshme të Kosovës.

‘’Vlera e shtuar e turbullirës ndikon në procesin e ngadalësimit të trajtimit të ujit dhe rrjedhimisht zvogëlimin e kapacitetit prodhues (zvogëlim i sasisë së ujit të përpunuar), andaj kompanitë për arsye të pamundësisë së prodhimit me kapacitet të plotë janë të detyruar të aplikojnë restrikcione me orar të caktuar’’, thuhet ndër të tjera në komunikatën e IKSHPK-së.