Arbëri

Kronika Zgjedhore/ Thaçi e Veseli ndezin atmosferën në tubim të PDK-së

 

Bartësi i listës së kësaj partie, Enver Hoxhaj, por edhe folësit e tjerë në tubime sa herë përmendnin dy udhëheqësit e PDK-së, Hashim Thaçi e Kadri Veseli, që po gjykohen në Hagë elektrizonin masën e mbledhur më shumë se me secilin premtim. Hoxhaj tha se në sfida PDK çdo herë e ngre flamurin e UÇK-së dhe jo atë të bardhë. Ai ka kritikuar partitë e tjera që po premtojnë vaksina, por një premtim të tillë e ka bërë edhe vetë

Lipjan, 6 shkurt – Emrat e Hashim Thaçit e Kadri Veselit elektrizuan masën në tubimin e PDK-së në Lipjan më shumë se secili premtim i kësaj partie. Madje përmendja e këtyre emrave ngriti në këmbë disa herë pjesëmarrësit. I njëjti efekt krijohej edhe kur përmendej emri i Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, që është shndërruar në kryefjalën e fushatës së Partisë Demokratike për zgjedhjet e 14 shkurtit.

Kandidati për kryeministër i kësaj partie, i cili deri më tani në tubime të tjera mbante veshur një duks me simbole të UÇK-së e PDK-së, të shtunën erdhi me kostum. Por Hoxhaj këto simbole nuk i hoqi edhe nga fjalimi i tij.