Arbëri

13 vjet shtet i pakompletuar

Foto: Alban Bujari \ KOHA

Shteti “sui generis”, që doli si kompromis nga Pakoja e Ahtisaarit, i tillë vazhdon të mbetet edhe për kah funksionaliteti. 13 vjet pas pavarësisë, Kosova ende nuk ka arritur të përmbushet me elementet të cilat e bëjnë shtet dhe kontestohet jo vetëm nga jashtë, por edhe brenda, me promovim të ideve që implikojnë ndryshim kufijsh.

 

13 vjet pas pavarësisë, Kosova ende nuk ka arritur të përmbushet me elementet e shtetësisë dhe kontestohet jo vetëm nga jashtë, por edhe brenda saj, me promovim të ideve që implikojnë ndryshim të kufijve. Kosova është kampion në Evropë sa i përket shkallës së papunësisë, varfërisë, korrupsionit e krimit të organizuar

Shteti “sui generis”, që doli si kompromis nga Pakoja e Ahtisaarit, i tillë vazhdon të mbetet edhe për kah funksionaliteti. 13 vjet pas pavarësisë, Kosova ende nuk ka arritur të përmbushet me elementet të cilat e bëjnë shtet dhe kontestohet jo vetëm nga jashtë, por edhe brenda, me promovim të ideve që implikojnë ndryshim kufijsh.

Kosova është kampion në Evropë sa i përket shkallës së papunësisë, varfërisë, korrupsionit e krimit të organizuar. 13 vjet pas, vendi është pa liberalizim vizash, jashtë organizatave kryesore ndërkombëtare e larg përmbushjes së kritereve për anëtarësim në Bashkim Evropian.