Arbëri

Lista Serbe synon të shndërrohet në faktor për formimin e institucioneve

Qëllimi i Listës Serbe prapa mbështetjes së iniciativave rome dhe boshnjake është shndërrimi i saj në faktor kryesor për formimin e institucioneve të reja.

 

Qëllimi i Listës Serbe prapa mbështetjes së iniciativave rome dhe boshnjake është shndërrimi i saj në faktor kryesor për formimin e institucioneve të reja.

Por, pavarësisht numrit të deputetëve që mund t’i ketë Lista Serbe, qasja e subjektit fitues do të jetë e ngjashme me atë të vitit 2019.

Do të përmbushet obligimi kushtetues që Lista të përfshihet në qeveri, por Vetëvendosje nuk do të hyjë në marrëveshje koalicioni me këtë subjekt.