Arbëri

Banorët e Llapit kundërshtojnë ndërtimin e hidrocentralit në lumin Kaqandoll

Banorët e Llapit kundërshtojnë ndërtimin e hidrocentralit në lumin Kaqandoll

Lumi Kaqandoll kalon përmes disa fshatrave të Podujevës, për t’u bashkuar me lumin Llap. Uji që ka qarkulluar natyrshëm në rrjedhën e tij është konsideruar burimi kryesor i zhvillimit të bujqësisë në këtë zonë. Por, funksioni i tij tash mund të ndryshojë. Kompania “Hidrocom” nga Graçanica planifikon ndërtimin e hidrocentralit me kapacitet prej 2.6 megavatësh.

 

Një hidrocentral i ri është paralajmëruar të ndërtohet në lumin Kaqandoll, që rrjedh pranë disa fshatrave të rajonit të Llapit. Por, banorët e Popovës, Lupçit të Epërm, Lupçit të Poshtëm dhe Majacit, kundërshtojnë ndërtimin e tij. Edhe pse nuk janë në dijeni për këtë, thonë se nuk do të lejojnë këtë projekt meqë rrezikon që t’i lërë pa ujë për ujitjen e tokave bujqësore. Kompania që parasheh ndërtimin e tij, të mërkurën, do të mbajë një dëgjim publik ku do të prezantohet raporti i vlerësimit të ndikimit në mjedis të këtij hidrocentrali

Lumi Kaqandoll kalon përmes disa fshatrave të Podujevës, për t’u bashkuar me lumin Llap. Uji që ka qarkulluar natyrshëm në rrjedhën e tij është konsideruar burimi kryesor i zhvillimit të bujqësisë në këtë zonë. Por, funksioni i tij tash mund të ndryshojë. Kompania “Hidrocom” nga Graçanica planifikon ndërtimin e hidrocentralit me kapacitet prej 2.6 megavatësh.

Edhe pse nuk janë në dijeni se çfarë përmban projekti, banorët e fshatrave Popovë, Lupç i Epërm, Majac dhe Lupç i Poshtëm thonë se nuk do ta lejojnë ndërtimin e tij.