Arbëri

Dënohen dy mjekë për shkelje etike, kryen intervenime tek një pacient pa pasur nevojë

Dënohen dy mjekë për shkelje etike, kryen intervenime tek një pacient pa pasur nevojë

Dy stenta dhe një elektrostimulues permanent në zemër i janë vendosur tre vjet më parë një pacienti nga dy mjekë të Spitalit Amerikan, kjo ka bërë që mjekët të cilët kishin kryer këtë intervenim të dënohen për shkelje të rëndë etike nga Oda e Mjekëve të Kosovës.

 

Dy stenta dhe një elektrostimulues permanent në zemër i janë vendosur tre vjet më parë një pacienti nga dy mjekë të Spitalit Amerikan, kjo ka bërë që mjekët të cilët kishin kryer këtë intervenim të dënohen për shkelje të rëndë etike nga Oda e Mjekëve të Kosovës.

Me nga 6 mijë euro gjobë janë dënuar dy kardiologët Sasho Josimovski dhe Lulzim Brovina pasi Këshilli Etik i Odës ka vërtetuar se ata kanë vlerësuar në mënyrë jo të drejtë gjendjen e pacientit SH.SH.