Arbëri

Hidrocentrali në lumin Kaçandoll: Komuna e Podujevës padit MEA-në

 

Komuna e Podujevës ka ushtruar padi ndaj Ministrisë së Ekonomisë dhe Ambientit (MEA) për fillimin e procedurave, siç ka thënë, në mënyrë arbitrare, për pajisje me pëlqim mjedisor për kompaninë “Hidrocom” për ndërtimin e hidrocentralit në lumin Kaçandoll. Në debatin publik, kryetari i Komunës, Shpejtim Bulliqi, ka thënë se kanë plane të tjera për atë pjesë dhe se nuk do ta lejojnë ndërtimin e hidrocentraleve. Edhe përfaqësuesi i banorëve, Muhamet Murati, ka thënë se janë kundër këtij hidrocentrali. Ndërsa, nga kompania thonë se ky hidrocentral nuk e dëmton natyrën e asaj pjese

Me tensione është shoqëruar prej fillimit e deri në përfundim të tij debati publik i organizuar nga kompania “Hidrocom”, që po synon ndërtimin e hidrocentralit në lumin Kaçandoll, mbi fshatin Popovë të Podujevës.