Arbëri

Në prill nis pilotimi i testit PISA me 2240 nxënës

Programi për Vlerësimin Ndërkombëtar të Nxënësve (PISA) është një studim ndërkombëtar i arsimit që vlerëson aftësitë e nxënësve 15-vjeçar në lexim, matematikë e shkencë, dhe mbahet çdo 3 vjet

Në pilotim janë përzgjedhur të marrin pjesë 2240 nxënës të 40 shkollave të Kosovës. Testi final PISA do të mbahet në prill dhe maj të vitit të ardhshëm. Në MASH thonë se kësaj radhe presin rezultate më të mira se në dy herët e kaluara. Për herë të parë Kosova mori pjesë në “PISA 2015” ku u rendit ndër vendet e fundit pjesëmarrëse. Renditje pothuajse të njëjtë pati edhe në “PISA 2018”

 

Në pilotim janë përzgjedhur të marrin pjesë 2240 nxënës të 40 shkollave të Kosovës. Testi final PISA do të mbahet në prill dhe maj të vitit të ardhshëm. Në MASH thonë se kësaj radhe presin rezultate më të mira se në dy herët e kaluara. Për herë të parë Kosova mori pjesë në “PISA 2015” ku u rendit ndër vendet e fundit pjesëmarrëse. Renditje pothuajse të njëjtë pati edhe në “PISA 2018”

Prishtinë, 7 mars - Ministria e Arsimit ka nisur me përgatitjet për testin “PISA 2022” që do të mbahet vitin e ardhshëm.