Arbëri

Kroacia do ta rrisë praninë ushtarake në Kosovë në misionin e KFOR-it

 

Kroacia do ta rrisë numrin e pjesëtarëve të saj në misionin e KFOR-it në Kosovë në javët në vijim, ka thënë kryeministri i Kroacisë, Andrej Plenkoviq, të enjten në selinë e NATO-s në Bruksel, në konferencën pas takimit me Sekretarin e Përgjithshëm të NATO-s, Jens Stoltenberg.

Shefi i NATO-s e ka falënderuar Kroacinë, duke e quajtur “anëtare të rëndësishme të aleancës” për kontributin që ka dhënë gjatë këtyre viteve për forcimin e sigurisë së përbashkët, përballjen me kërcënimet e sigurisë dhe për misionet e NATO-s nga Afganistani deri në Kosovë.