Arbëri

Kosova pret ushtarë amerikanë, që me FSK-në do të ushtrojnë në Defender 21

Kosova pret ushtarë amerikanë, që me FSK-në do të ushtrojnë në Defender 21
Foto: Rrahman Osmani
 

Kosova do të jetë vend pritës për zbarkimin e njësiteve të ndryshme të Ushtrisë së SHBA-së që bashkë me FSK-në, do të jenë pjesë e ushtrimit Defender-Evropa 21. Kështu është bërë e ditur në një njoftim të Ushtrisë Amerikane për Evropë dhe Afrikë, ku është shkruar se Defender-Evropa 21 “është një stërvitje e përbashkët vjetore, e udhëhequr nga Ushtria Amerikane, për të ndërtuar në shkallë të gjerë gatishmëri dhe ndërveprim ndërmjet Ushtrisë Amerikane, NATO-s dhe partnerëve të tyre”.

Plot 28 000 ushtarë nga 27 vende të ndryshme, do të jenë pjesë e stërvitjes Defender-Evropa 21. Edhe njësite të veçanta të Forcës së Sigurisë së Kosovës do të jenë pjesëmarrës së Defender-Evropa 21, i cili drejtohet nga Ushtria Amerikane.