Arbëri

Ringjallja e ngathët: 6 milionë euro më shumë krahasuar me janarin dhe shkurtin e 2020-s

Janari dhe shkurti kanë çuar në buxhetin e shtetit afërsisht sa dy muajt e parë të vitit të shkuar, kur në Kosovë ende nuk kishte mbërritur pandemia. Institucionet po e shohin këtë si sinjal për rikthim në normalitet tatimor.

 

Dy institucionet kryesore nga të cilat mbushet arka e shtetit kanë prezantuar të dhëna që flasin për rikthim të ngadaltë të normalitetit tatimor. Gjatë janarit dhe shkurtit, Dogana ka arkëtuar 9 milionë euro më shumë krahasuar me dy muajt e njëjtë të vitit të shkuar, kur ende nuk kishte mbërritur pandemia. ATK-ja nuk ka bërë tejkalim të këtillë, por ka inkasuar më shumë sesa kishte planifikuar Qeveria. Megjithëkëtë, nuk jepen zotime se do të vazhdohet me këtë trend deri në fundvit

Janari dhe shkurti kanë çuar në buxhetin e shtetit afërsisht sa dy muajt e parë të vitit të shkuar, kur në Kosovë ende nuk kishte mbërritur pandemia. Institucionet po e shohin këtë si sinjal për rikthim në normalitet tatimor.

Rreth 258 milionë euro janë arkëtuar brenda dy muajsh, por është shprehur droja se trendi mund të marr tatëpjetën nëse Qeveria vendos masa shtrënguese pas rritjes së numrit të të prekurve nga pandemia COVID-19.