Arbëri

Kërkohet që rekomandimet e shoqërisë civile të merren seriozisht për dialogun me Serbinë

 

Për konsensus nacional dhe bashkëpunim me shoqërinë civile ka folur në Forumin 2015 Albin Kurti, pak ditë para se të zgjidhej kryeministër. Ai ka kërkuar përfshirjen e saj edhe në procesin e dialogut me Serbinë.

“Unë besoj që duhet të jetë e inkuadruar edhe shoqëria civile në dialog, por unë nuk kam plan për këtë gjë. Me neve merr fund epoka kur qeveria ka plan për shoqërinë civile. Si do të inkuadrohet shoqëria civile në dialog varet prej shoqërisë civile. Unë jam i hapur për bashkëpunim”, pati deklaruar Kurti.