Arbëri

Përshpejtohen procedurat për furnizim me barna për COVID-19

Përshpejtohen procedurat për furnizim me barna për COVID-19
 
Ky tekst është Premium por sot mund ta lexoni pa pagesë!

Numri i lartë i pacientëve me Covid-19, e sidomos i atyre në gjendje të rënduar shëndetësore, e ka shtyrë SHSKUK-në që të kërkojë furnizim emergjent me barna për trajtimin e tyre.

Në një tender për furnizim me dy lloje antibiotikësh dhe barin “Tocilizumab”, i cili përdoret te pacientët në gjendje të rëndë, SHSKUK-ja i ka shkurtuar procedurat e prokurimit nga 40 në 20 ditë, duke i shpallur fituese tri kompani brenda disa ditëve.