Arbëri

Pandemia dhe rritja e çmimeve “shtrydhin” qytetarët

Në një raport të muajit shkurt nga Agjencia e Statistikave të Kosovës, krahasuar me vitin e kaluar, rritje të çmimeve ka pasur në miell, oriz, vezë, vaj, fasule, pije, duhan e në shumë produkte të tjera

Në njërën anë pandemia, përkatësisht shpenzimet që sjell ajo e në anën tjetër, shporta më e vogël, përkatësisht ngritje e çmimeve.

 

Produktet bazike si, mielli, qumështi, vezët, sheqeri e sidomos vaji, janë rritur me një përqindje të konsiderueshme. Për shembull çmimi i vajit është rritur deri në 35 për qind. I gjithë ky shtrenjtim po ndodh në kohë kur edhe pandemia po “shtrydh” qytetarët

Në njërën anë pandemia, përkatësisht shpenzimet që sjell ajo e në anën tjetër, shporta më e vogël, përkatësisht ngritje e çmimeve.

Qytetarët ankohen se çmimet e konsumit nga muaji në muaj janë rritur dukshëm, çka po ua rëndon jetën më shumë.