Arbëri

Në Preshevë konsiderohet vendim politik shkarkimi i drejtorit të vetëm shqiptar në Shëndetësi

 

Shqiptarët në Preshevë po ankohen për diskriminim shtetëror nga ana e Qeverisë në Serbi. Kryetari i Këshillit Kombëtar Shqiptar, Ragmi Mustafi, e ka cilësuar diskriminim shtetëror të Serbisë rastin e shkarkimit të drejtorit të vetëm shqiptar të Shtëpisë së Shëndetit “Presheva” në Preshevë, Driton Salihu dhe vizitën që ministri serb i Punëve të Brendshme ia bëri stacionit policor në Bujanoc.

Përmes një postimi në Facebook, Mustafi ka shprehur shqetësimin për dy ngjarje që kanë ndodhur të martën, duke thënë se Serbia nuk i respekton të drejtat e minoriteteve.