Arbëri

Kurti dërgoi komentet në Kushtetuese pas ankesës së Listës Serbe

Kurti dërgoi komentet në Kushtetuese pas ankesës së Listës Serbe
 

Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti, ka dorëzuar komentet në Gjykatën Kushtetuese pas kërkesës së parashtruar nga 11 deputetë, që u ankuan për udhëheqjen e vetëm një ministrie.

Qeveria ka kërkuar nga Gjykata Kushtetuese që të nxjerr aktgjykim me të cilin e shpall kërkesën të pranueshme, të konstatojë se vendimi i Kuvendit të Republikës së Kosovës për zgjedhjen e Qeverisë është në përputhje me Kushtetutën e Kosovës, dhe të refuzojë kërkesën për vendosjen e masave të përkohshme.