Arbëri

Dokumentohen rrëfimet e 345 viktimave të dhunës seksuale

 

Historitë e 345 të mbijetuarve të dhunës seksualë gjatë luftës në Kosovë janë prezantuar në raportin e Qendrës Kosovare për Rehabilitimin e të Mbijetuarve të Torturës me emrin “E drejta për të vërtetën, viktimat pa emër”.

Nga kjo shifër 325 janë gra e vajza dhe 20 burra e djem. Sipas këtij raporti, 22 për qind e të mbijetuarave kanë rrëfyer se dhunimi kishte ndodhur në shtëpitë e tyre.