Arbëri

KMDLNJ: Institucionet kanë shkelur të drejtat e njeriut tek të burgosurit

KMDLNJ: Institucionet kanë shkelur të drejtat e njeriut tek të burgosurit
Foto: Ilustrim
 

Këshilli për Mbrojtjen e të Drejtave e të Lirive të Njeriut përmes një deklarate ka thënë se institucionet e Kosovës nuk i kanë përfillur kërkesat që i patën propozuar lidhur me të burgosurit me gjendjen e krijuar nga pandemia me COVID-19.

Sipas KMDLNJ-së, institucionet “janë bërë shkelës të drejtave të njeriut të personave të privuar nga liria, e kanë vështirësuar punën e Shërbimit Korrektues të Kosovës i cili është vënë nën presion të burgosurve, familjeve si dhe organizatave që monitorojnë të drejtat e njeriut të personave të privuar nga liria”.