Arbëri

Ish-kryespiunët jashtë kontrollit të shtetit

Ish-kryespiunët jashtë kontrollit të shtetit

Janë gjithsej pesë zyrtarë që, për kohë të caktuar, kanë qenë në krye të Agjencisë së Kosovës për Inteligjencë (AKI). Ndonëse kanë pasur qasje të pakufizuar në informata të klasifikuara, pas largimit nga detyra, shteti nuk i ka sistemuar dhe as nuk ka mbikëqyrje mbi ta.

 

Petrit Ajeti është drejtor i ri i AKI-së. Ai u emërua të enjten në këtë post. Deri tash në krye të këtij institucioni kanë defiluar pesë zyrtarë. Ndonëse gjatë ushtrimit të funksionit ata kanë pasur qasje të pakufizuar në informata të klasifikuara, pas largimit shteti nuk i ka sistemuar dhe as nuk ushtron mbikëqyrje mbi ta. Në shoqërinë civile druajnë se nga veprimtaria e ish-drejtorëve të AKI-së mund të cenohet siguria kombëtare, e një nga ish-drejtorët e ka shtruar nevojën që kjo të evitohet, duke bërë ndryshime ligjore

Janë gjithsej pesë zyrtarë që, për kohë të caktuar, kanë qenë në krye të Agjencisë së Kosovës për Inteligjencë (AKI). Ndonëse kanë pasur qasje të pakufizuar në informata të klasifikuara, pas largimit nga detyra, shteti nuk i ka sistemuar dhe as nuk ka mbikëqyrje mbi ta.

Bashkim Smakaj është drejtori i parë i AKI-së dhe aktualisht nuk ka ndonjë punë që bën.