Arbëri

Mediumi slloven publikon dokumentin që rihapi temën e kufijve në Ballkan

 

Qe disa ditë në Slloveni, Kroaci dhe Bosnjë e Hercegovinë ka pasur spekulime nëse kryeministri i Sllovenisë, Janez Jansha, pak muaj para se të marrë kryesimin e Bashkimit Evropian, ia ka dërguar një “non-paper” presidentit të Këshillit Evropian, Charles Michel, ku angazhohet për vizatim të ri kufijsh në rajonin e Ballkanit Perëndimor, duke përfshirë edhe ndarjen e Kosovës.

Fillimisht nga Zyra e Michelit ishte konfirmuar se është pranuar një “non-paper”, por më vonë kjo u mohua. Edhe Jansha kishte thënë se s’është takuar me Michelin dhe “nuk ka mundur t’ia dorëzonte asnjë dokument”. Megjithatë, ai nuk e mohoi në mënyrë kategorike.