Arbëri

Humbja e gjysmë milioni euro: Rreth 70 mijë vaksinave sezonale u skadoi afati

Humbja e gjysmë milioni euro: Rreth 70 mijë vaksinave sezonale u skadoi afati

Rreth 552 mijë euro i ka humbur Ministria e Shëndetësisë nga keqmenaxhimi i blerjeve të vaksinave sezonale. Si masë mbrojtëse kundër COVID-19 ishte rritur sasia e kontraktuar e vaksinave sezonale, por 70 mijë prej tyre nuk janë përdorur dhe ende janë në stok të këtij institucioni. Vaksinat e gripit nuk mund të përdoren për dy sezone

 

Rreth 552 mijë euro i ka humbur Ministria e Shëndetësisë nga keqmenaxhimi i blerjeve të vaksinave sezonale. Si masë mbrojtëse kundër COVID-19 ishte rritur sasia e kontraktuar e vaksinave sezonale, por 70 mijë prej tyre nuk janë përdorur dhe ende janë në stok të këtij institucioni. Vaksinat e gripit nuk mund të përdoren për dy sezone

Në kohën kur shëndetësia publike është në krizë shkaku i situatës epidemiologjike, Ministria e Shëndetësisë i ka humbur të paktën gjysmë milioni euro nga procesi i blerjes se vaksinave sezonale.

Vaksinat e gripit ose sezonale ndryshojnë çdo vit duke e bërë të pamundur që ato që janë kontraktuar në vitin 2020 të barten për shfrytëzim për vjeshtën e vitit 2021.