Arbëri

Shumë oferta të ndërmjetësuesve për vaksinat, Qeveria kërkon garanci

Shumë oferta të ndërmjetësuesve për vaksinat, Qeveria kërkon garanci
 

Qeveria e Kosovës në baza ditore po merr oferta nga ndërmjetësues për të siguruar vaksina për COVID-19. Por, pavarësisht ofertave nga akterë të ndryshëm, nuk është bërë e ditur nëse ndonjë nga to është futur në procedurë të negocimit, që do t’ia mundësonte Kosovës vaksinimin masiv të popullatës.

Nga Qeveria kanë thënë për KOHËN se oferta të tilla kanë ardhur nga zyrtarë, individë e biznese të ndryshme, përfshirë edhe shumë mërgimtarë, porse për t’u hapur rrugë këtyre, Qeveria thotë se i duhet garanci. Zëdhënësi i Qeverisë, Përparim Kryeziu, ka thënë se u duhet të sigurohen se vaksina e cila ofrohet për blerje, ka aprovim nga Rregullatori Evropian i Barnave dhe Agjencia Amerikane e Barnave dhe se subjekti është i autorizuar nga prodhuesit.