3 perditesime
16:49

Ndahen 6 milionë euro për bizneset që u mbyllën për dy javë

Qeveria e Kosovës ka ndarë në mbledhjen e sotme 6 milionë euro për subvencionimin e pagave dhe qirave të bizneseve të cilat me vendim të Qeverisë u mbyllën për dy javë, nga 7-18 prill.

Ministri i Financave, Punës dhe Transfereve, Hekuran Murati ka thënë me këtë rast se subvencionimi do të bëhet deri në 50%.

“ Ndahen 6 milionë euro për subvencionimin e pagave dhe qirave të bizneseve që janë prekur nga disa prej masave të vendosura nga Qeveria për periudhën 7 prill deri 18 prill. Subvencionimi i pagave dhe qirave bëhet deri në 50 për qind. Në vendim janë të detajuara llojet e bizneseve”, ka thënë Murati.

Sipas tij, subvencionimi do të bëhet në bazë të aplikimit të dorëzuar nga bizneset ku janë të vendosura kufizimet dhe kriteret për të përfituar nga ky subvencionim.

“Detaizimi i kritereve për të fituar nga këto masa do të bëhet me një vendim të veçantë të Ministrisë”, ka thënë ministri Murati.

16:38

Shpëtim Dobra emërohet nga Qeveria kryesues i Bordit të “Telekomit”

Qeveria e Kosovës në mbledhjen e sotme ka emëruar Bordim Drejtues të ndërmarrjes “Telekomi”.

Kryeministri Albin Kurti ka bërë të ditur se kryesues i bordit do të jetë Shpëtim Dobra.

Anëtarët tjerë të këtij bordi janë Sajmije Thaçi, Mimoza Vila, Florina Jerliu, Agim Muçaj dhe Remzi Kelmendi.

“Të emëruarit do t’i kryejnë detyrat dhe përgjegjësitë në pajtim me ligjin për ndërmarrjet publike”, ka thënë Kurti.

16:30

Qeveria i dërgon Kuvendit 10 emra të rinj për Komisionin për Dhënien e Provimit të Jurisprudencës

Qeveria e Kosovës ka miratuar propozim-vendimin për t’i propozuar Kuvendit të Kosovës emërimin e anëtarëve të Komisionit për Dhënien e Provimit të Jurisprudencës.

Ministrja e Drejtësisë, Albulena Haxhiu ka paraqitur para kabinetit qeveritar 10 emrat e anëtarëve të rinj, për të cilët ka thënë se janë adekuatë për këto pozita.

Emrat e anëtarëve janë këta: Albert Zogaj, kryetar i komisionit, pyetës në lëndën E drejta civile, zëvendës anëtare Drita Rexha, Valbona Disha, anëtare e komisionit, pyetëse në lëndën E drejta penale (material procedural), zëvendës anëtar Afrim Shala, Zenel Leku, anëtar  i komisionit, pyetës në lëndën E drejta tregtare, zëvendës anëtare Edije Sezairi, Halide Reka, anëtare e komisionit, pyetëse në lëndën E drejta kushtetuese, organizimi i sistemit gjyqësorë, bazat e sistemit të Bashkimit Evropian dhe të drejtat e njeriut, zëvendës anëtar Hajrip Krasniqi dhe Hajriz Hoti, anëtar i komisionit, pyetës në lëndën E drejta e punës dhe e drejta administrative, zëvendës anëtar Nenad Lazic.

“Kjo përbërje është nga gjyqtarë, prokurorë dhe një avokat. Po ata ashtu janë ekspertë të drejtësisë. Duhet të kenë 12 vite përvojë pune në sistemin e drejtësisë për tu emëruar në këto pozita”, ka thënë Haxhiu.

14:58

Qeveria sot vendos për ndarjen e mjeteve shtesë për kategori të ndryshme

Qeveria e Kosovës sot do të shqyrtojë propozim-vendime për ndarje të mjeteve buxhetore për disa kategori, ka mësuar KOHA.

Mbledhja e tetë e Qeverisë Kurti 2 do të mbahet me fillim prej orës 16:00, ndërsa në rend dite është shqyrtimi i propozim-vendimit për ndarje të mjeteve shtesë për pagesa të shtesës në pagë për sektorin e shëndetësisë dhe zyrtarët policorë për angazhimin në përballjen me pandeminë. Do të shqyrtohet edhe ndarja e mjeteve financiare tek organizatat buxhetore të caktuara me qëllim të mbulimit të kostos së shtesave për skemat sociale e pensionale për muajt prill, maj dhe qershor.

Pos tyre, në rend dite është edhe shqyrtimi i propozim-vendimit për emërimin e anëtarëve të bordit të drejtorëve të Telekomit si dhe shqyrtimi i projektligjit për ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit për Përgjegjësinë Disiplinore të Gjyqtarëve dhe Prokurorëve.

Pritet të merret edhe vendimi për themelimin e Komisionit Ndërministror për Investime Strategjike dhe do të shqyrtohet propozimi për ndryshimin e plotësimin e vendimit lidhur me masat për zbatimin e Programit të Rimëkëmbjes Ekonomike për vitin 2021.

Image