Arbëri

Osmani-Szunyogut: Pres bashkëpunim nga BE-ja për procesin e liberalizimit

Osmani-Szunyogut: Pres bashkëpunim nga BE-ja për procesin e liberalizimit
 

Presidentja Vjosa Osmani ka pritur sot në takim Shefin e Zyrës së BE-së në Kosovë, Tomas Szunyog, të cilit njoftohet se i ka shprehur mirënjohje pas vendimit të fundit të BE-së për të ndarë një sasi të vaksinave për qytetarët e Republikës së Kosovës.

“Sigurimi i vaksinave është prioriteti kryesor për institucionet e vendit, andaj jemi tejet falënderues për sigurimin e 95 000 vaksinave nga ana e BE-së për qytetarët tanë. Është shumë e rëndësishme të kuptohet me seriozitet dhe të komunikohet qartë gjendja e rëndë me pandeminë në vendin tonë, në mënyrë që kjo të reflektohet në kriteret përcaktuese për ndarjen e vaksinave përmes nismave si kjo e BE-së dhe ajo e COVAX-it”, ka theksuar ajo.