Arbëri

“Transparenca” e Muratit me 50 prej 36 mijë përfituesve

“Transparenca” e Muratit me 50 prej 36 mijë përfituesve
 

Ministri i Financave, Hekuran Murati, ka publikuar një pjesë të listës së kompanive të cilat kishin përfituar nga ndihma prej 60 milionë eurosh në kuadër të Pakos së Rimëkëmbjes, bazuar në numrin e punëtorëve. Megjithëse në këtë listë kanë qenë mbi 36 mijë biznese përfituese, përmes një postimi në Facebook, Murati ka publikuar vetëm listën e 50 bizneseve që kishin përfituar më shumë nga pakoja, që qe shpërndarë nga Qeveria Hoti, në tetor të vitit të shkuar. Publikimin e kësaj liste, Murati e ka arsyetuar “në frymë të transparencës”.

“Ministria e Financave, Punës dhe Transfereve, në frymën e transparencës, po ashtu edhe në zbatim të marrëveshjes financiare ndërkombëtare me Bashkimin Evropian të nënshkruar dhe ratifikuar në Kuvend, publikon listën e 50 bizneseve që përfituan më së shumti nga pako prej 60 milionë eurove, e shpërndarë nga Qeveria e kaluar në tetor të vitit 2020”, ka shkruar ai si përshkrim të listës.