Arbëri

Ekspertët druajnë se Serbia do të fitonte nga padia për gjenocidin

Qeveria e Kosovës ka angazhuar tashmë disa juristë, për të punuar në padinë për gjenocid kundër Serbisë, që synohet të paraqitet në Gjykatën Ndërkombëtare të Drejtësisë. Por druajnë se Kosova do të dalë humbëse nga një ndërmarrje e këtillë dhe numërojnë pasojat që mund të prodhoheshin për shtetin e ri

 

Qeveria e Kosovës ka në plan që para Gjykatës Ndërkombëtare të Drejtësisë ta paraqesë një padi për gjenocid kundër Serbisë, për mizoritë e kryera në shqiptarë dy dekada më parë.

Albin Kurti e ka deklaruar këtë plan, në fjalën e tij të parë në Kuvend, pasi është zgjedhur kryeministër një muaj më parë.