Arbëri

“Pazaret” në drejtësi, Haxhiu e shqetësuar me “grupet e fuqishme” brenda KPK-së dhe KGJK-së

 
Ky tekst është Premium por sot mund ta lexoni pa pagesë!

Ky vit dhe fillimi i vitit të ardhshëm pritet të jenë vendimtarë për rrugën që do ta ndjekë sistemi i drejtësisë, pikërisht për shkak të afateve kur duhet të zgjedhën prijësit e institucioneve të drejtësisë. Pozita më e rëndësishme për të cilën do të fillojë gara është ajo për kryeprokurorin e shtetit. Por, këto procese mund të manipulohen shkaku i përbërjes së Këshillit Prokurorial dhe atij Gjyqësor, që votojnë për këto pozita.

Ende pa filluar gara për pozitat kryesore brenda sistemit prokurorial, por edhe atij gjyqësor, ka filluar diskutimi për emrat që mund t’i zënë këto pozita.

Pa ndryshime ligjore, sipas ekzekutivit e përfaqësuesve nga Shoqëria Civile, zor që mund të caktohen njerëz meritorë me këto institucione.