Arbëri

Kualifikohen për intervistë të 11 kandidatët që kanë mësyrë Kushtetuesen

 

11 kandidatë i janë rrekur garës për një pozitë gjyqtari në Gjykatën Kushtetuese. Një komision i Kuvendit ka konstatuar se të gjithë janë të kualifikuar për t’iu nënshtruar procesit të vlerësimit. Deputetë nga radhët e pushtetit dhe të opozitës pranojnë ndikimin që mund ta ketë politika, por zotohen se kredencialet profesionale do të jenë përcaktuese në procesin e tashëm përzgjedhës

Të 11 kandidatët që kanë aplikuar në thirrjen për një pozitë gjyqtari në Gjykatën Kushtetuese janë kualifikuar për t’iu nënshkruar procesit të vlerësimit.

Një komision i posaçëm për shqyrtimin e kandidaturave, i formuar nga Kuvendi, ka vendosur për këtë në tentativën e dytë. E para ka dështuar dhe sebep ishte bërë një dilemë ligjore e ngritur nga LDK-ja, shkaku se kryeparlamentari nuk e ka kryesuar Komisionin por, për ta bërë këtë, e ka autorizuar deputetin Adnan Rrustemi.