Arbëri

IKSHPK: Nga 29 mijë të vaksinuarit asnjë s’pati efekte të rënda pasvaksinale

 

Duke lavdëruar vaksinat si “mënyrën më të mirë, më të lirë dhe më efikase për t’u mbrojtur nga COVID-19”, Instituti Kombëtar i Shëndetësisë Publike në Kosovë ka thënë se nga mbi 29 mijë të vaksinuarit deri tash në Kosovë, asnjë nga ta s’ka raportuar për efekte të rënda pasvaksinale.

Në një njoftim në Facebook, IKSHPK-ja ka thënë se pasi që vendi s’ka mjaftueshëm doza për të vaksinuar 70 për qind të popullatës, është me rëndësi që së pari të vaksinohen personat që janë në rrezik më të lartë të sëmuren rëndë apo të vdesin si pasojë e COVID-19.