Arbëri

Kafenetë e politikës

Ëmbëltorja “Elida”, që ndodhet në Pallatin e Rinisë - të cilit ende shumëkush i referohet me emrat e dy luftëtarëve partizanë, Boro e Ramizi - ka qenë dhe vazhdon të mbetet një prej pikave të pakta të përbashkëta të elitës politike. Megjithatë, kafenetë e restorantet e ndryshme ishin e vazhdojnë të mbesin vendtakimet më të preferuara për ndarjen e hises së pushtetit e prej nga, edhe natën, vijnë kërcënimet për prishje koalicionesh nga elita politike e një shoqërie që “aversion ka institucionin”, që ia ngjall kujtimet e represionit dhe pushtimit serb

 

Ëmbëltorja “Elida”, që ndodhet në Pallatin e Rinisë - të cilit ende shumëkush i referohet me emrat e dy luftëtarëve partizanë, Boro e Ramizi - ka qenë dhe vazhdon të mbetet një prej pikave të pakta të përbashkëta të elitës politike. Megjithatë, kafenetë e restorantet e ndryshme ishin e vazhdojnë të mbesin vendtakimet më të preferuara për ndarjen e hises së pushtetit e prej nga, edhe natën, vijnë kërcënimet për prishje koalicionesh nga elita politike e një shoqërie që “aversion ka institucionin”, që ia ngjall kujtimet e represionit dhe pushtimit serb

Politikanët e gjeneratave dhe sistemeve të ndryshme pothuajse gjithnjë e kanë pasur të vështirë të gjejnë gjuhë të përbashkët për të mirën kolektive. Edhe kur kanë arritur marrëveshje, më fort e kanë bërë për shkak të presionit publik e edhe atij ndërkombëtar.

Por, ëmbëltorja “Elida”, që ndodhet në Pallatin e Rinisë - të cilit ende shumëkush i referohet me emrat e dy luftëtarëve partizanë, Boro e Ramizi - ka qenë dhe vazhdon të mbetet një prej pikave të pakta të përbashkëta të elitës politike.