Arbëri

Punëtorët e ATK-së të enjten nisin me grevë “paralajmëruese”, kërcënojnë me masa radikale

 

Sindikata e Punëtorëve të Administratës Tatimore të Kosovës (ATK) ka njoftuar se të enjten, do të mbajë grevë njëorëshe (10:00 – 11:00), siç është thënë paralajmëruese, duke i ndërprerë shërbimet për tatimpaguesit në të gjithë vendin.

Në njoftimin për media thuhet se arsyeja e kësaj greve vjen si rezultat i mosrealizimit të kërkesave për krijimin e kushteve të punës, pastaj mospërkrahja për propozim-ndryshimin e statusit të ATK-së nga “Agjenci ekzekutive” në “Agjenci me status të veçantë”, për moskompensime të shpenzimeve sipas kërkesave paraprake dhe për mospërfshirje në pakon fiskale gjithë stafin e ATK-së.