Arbëri

“Fshesa” e ministres Gërvalla shkarkon të gjithë ambasadorët politikë

Foto: Alban Bujari / KOHA
 

12 ambasadorët e emëruar politikisht janë shkarkuar nga ministrja e Punëve të Jashtme dhe Diasporës, Donika Gërvalla, disa prej të cilëve nuk e kanë përmbushur asnjë mandat të plotë. Derisa ministrja Gërvalla ka thënë se ky është vetëm hapi i parë drejt reformimit të shërbimit të jashtëm, opozita e ka quajtur skandal diplomatik vendimmarrjen e MPJD-së

Ministria e Punëve të Jashtme dhe Diasporës ka liruar nga detyra 12 ambasadorët e emëruar me çelës politik nga qeveritë e kaluara.

Të liruarit nga detyra janë: Beqë Cufaj, (Gjermani), Nait Hasani (Shqipëri), Arbër Vllahiu (Çeki), Lirim Grejqevci (Holandë), Shpend Kallaba (Hungari), Gezim Kasapolli (Kroaci), Avni Kastrati (Slloveni), Gjergj Dedaj (Maqedoni e Veriut), Hajdin Abazi (Australi), Ylber Hysa (Mali i Zi), Avni Arifi (Emiratet e Bashkuara Arabe) e Amir Ahmeti (Katar).