Arbëri

Për tre vjet asnjë raport për zbatimin e marrëveshjeve të Brukselit

Institucionet e Kosovës tash e tre vjet nuk kanë vënë në letër gjetjet për situatën lidhur me zbatimin e marrëveshjeve të arritura në Bruksel. Raportet për një gjë të tillë, Qeveria i ka hartuar pothuajse për çdo vit, nga 2014-a e deri më 2018. Derisa nga ekzekutivi nuk kanë përgjigje nëse do ta vazhdojnë mbikëqyrjen e tyre, shoqëria civile konsideron se ndërprerja e raporteve për gjendjen e marrëveshjeve të Brukselit është në dëm të Kosovës.

 

Institucionet e Kosovës tash e tre vjet nuk kanë vënë në letër gjetjet për situatën lidhur me zbatimin e marrëveshjeve të arritura në Bruksel. Raportet për një gjë të tillë, Qeveria i ka hartuar pothuajse për çdo vit, nga 2014-a e deri më 2018. Derisa nga ekzekutivi nuk kanë përgjigje nëse do ta vazhdojnë mbikëqyrjen e tyre, shoqëria civile konsideron se ndërprerja e raporteve për gjendjen e marrëveshjeve të Brukselit është në dëm të Kosovës.

Tre vjet bëhen në qershor qëkur Qeveria e Kosovës ka mbikëqyrur për herë të fundit zbatimin e marrëveshjeve të arritura në Bruksel.

Raporti i fundit rreth arritjeve dhe sfidave në zbatimin e marrëveshjeve në kuadër të dialogut me Serbinë mban datën 18 qershor 2018 dhe ka gjithsej 38 faqe.