Arbëri

Qeveria s’deklarohet rreth insistimit të QUINT-it për pronat e Manastirit të Deçanit

 

Ambasadat e vendeve perëndimore e kanë përsëritur kërkesën për zbatimin e vendimit të Gjykatës Kushtetuese për pronën e Manastirit të Deçanit, por Qeveria ende nuk është deklaruar për këtë çështje. Gjatë së enjtes, këtë kërkesë e ka kundërshtuar Lidhja e Historianëve “Ali Hadri”, e cila ka kërkuar nga Agjencia Kadastrale e Kosovës të mos e zbatojë vendimin, të cilin e vlerëson kundërkushtetues

Një ditë pasi vendet e QUINT-it i kërkuan Qeverisë ta zbatojë vendimin e Gjykatës Kushtetuese mbi regjistrimin e tokës së Manastirit të Deçanit, ekzekutivi nuk është deklaruar për këtë çështje.

Qeveria nuk ka kthyer përgjigje në pyetjet e KOHËS lidhur me thirrjen për zbatimin e vendimit, i cili ia njeh Manastirit të drejtën e pronësisë mbi 24 hektarë tokë të dy ish-ndërmarrjeve publike në këtë komunë, “Apiko” dhe “Iliria”.
Shefat e misioneve të pesë vendeve perëndimore të mërkurën deklaruan se përkushtimin për sundimin e ligjit Qeveria duhet ta dëshmojë përmes zbatimit të këtij vendimi.