Arbëri

Më 2020, Kosova investoi 65 milionë euro në ushtri, Serbia 919 milionë

fsk
 

Instituti Ndërkombëtar i Stockholmit për Hulumtime Paqësore ka nxjerr statistikat e vendeve se sa kanë investuar në ushtritë e tyre gjatë vitit 2020, dhe në Ballkanin Perëndimor, bindshëm e para është Serbia, derisa bindshëm e fundit, Kosova.

Serbia ka investuar 919 milionë euro në forcat e armatosura, kurse Kosova 65 milionë euro, bazuar në një grafikë të nxjerrë nga REL në gjuhën serbe.