Arbëri

Kandiqi pajtohet me propozimin e Kosovës: Odaloviq s’ka vend në komisionin për të zhdukurit

 

Ish-drejtoresha e Fondit për të Drejtën Humanitare dhe aktivistja për të drejtat e njeriut, Natasha Kandiq, është pajtuar me propozimin që Qeveria e Kosovës bëri të martën në procesin e dialogut me Serbinë, se Velko Odaloviq nuk duhet të udhëheqë Komisionin për Persona të Pagjetur i Qeverisë së Serbisë.

Kosova të martën në Bruksel bëri katër propozime në dialog. Një nga to ishte që Odaloviq të mos e udhëheqë më këtë komision duke thënë se ai në vitet 1997-1999 ishte ‘naçelnik i qarkut të Kosovës’ dhe udhëhiqte me Kosovën e okupuar bashkë me Zoran Angjelkoviq.