Arbëri

Parandalohet një kontrabandim në Aeroportin Ndërkombëtar të Prishtinës

 

Dogana e Kosovës ka parandaluar një kontrabandim të mallrave.Sipas një njoftimi të këtij institucioni thuhet se oficerët doganorë parandaluan kontrabandimin e mallrave të ndaluara në Aeroportin Ndërkombëtar “Adem Jashari” pasi kanë ndaluar një udhëtar, i cili ka kaluar në kanalin e gjelbër dhe është selektuar për kontroll.

“Pas imazheve të skanimit të cilat kanë detektuar mallra të ndaluara është kërkuar edhe kontrolli fizik i valixhes dhe gjatë kontrollit fizik të valixhes është hasur në mallra të ndaluar. Për arsye të natyrës së mallrave duke konsideruar se malli i gjetur në valixhen e udhëtarit hynë në kategorinë e mallrave të ndaluara për import, pa leje përkatëse dhe i njëjti nuk është deklaruar nga udhëtari” thuhet në njoftimin e doganës.