Arbëri

Ish-hetuesi i lënduar dëshmon për shpërthimin që ia la të vdekur kolegun në Zhur

Në Gjykatën Themelore të Prizrenit për mbi katër orë ka zgjatur seanca e radhës ndaj të akuzuarve Iran Badalli e Arben Gashi, të akuzuar për shpërthimin e vitit të kaluar, që e la të vrarë një polic dhe disa të lënduar. Këtë të premte para trupit gjykues ka dëshmuar Artur Mrasori, ish-hetues i Njësisë Antidrogë, e që ishte në aksion në momentin e shpërthimit.

 

Në Gjykatën Themelore të Prizrenit për mbi katër orë ka zgjatur seanca e radhës ndaj të akuzuarve Iran Badalli e Arben Gashi, të akuzuar për shpërthimin e vitit të kaluar, që e la të vrarë një polic dhe disa të lënduar. Këtë të premte para trupit gjykues ka dëshmuar Artur Mrasori, ish-hetues i Njësisë Antidrogë, e që ishte në aksion në momentin e shpërthimit.

“Aty më ka ardhur një dritë e madhe, ashtu si blic, një nxehtësi jashtëzakonisht e madhe dhe një zhurmë në vesh, pastaj e kam ndier vetëm që jam përplasur në dysheme.” Kështu e përshkruan momentin e shpërthimit të një eksplozivi më 28 janar të vitit 2020 në Zhur të Prizrenit Artur Mrasori, ish-hetues i Njësisë së Antidrogës në Policinë e Kosovës.

Mrasori, i cili ka humbur pothuajse tërë shikimin e ka marrë lëndime në pjesë të ndryshme të trupit, ishte bashkë me kolegun e tij, Sami Thaçi, i cili vdiq për shkak të plagëve të marra nga shpërthimi gjatë një aksioni për bastisje.