Arbëri

Marketingu i bizneseve përmes mesazheve telefonike cenon privatësinë e qytetarëve

Mesazhet e kompanive të biznesit me oferta të ndryshme, nëpërmjet numrave të telefonit, së fundmi janë bërë shqetësuese për qytetarët.

 

Shkelje e privatësisë po konsiderohet marketingu i bizneseve nëpërmjet numrave të telefonit. Ndonëse operatorët telefonikë shprehen se nuk i shpalosin të dhënat e klientëve të tyre me kompani apo biznese të ndryshme, ekspertët kibernetikë ngrehin dyshime se është e kundërta, pasi është mënyra kryesore e sigurimit të numrave. Agjencia për Informim dhe Privatësi nuk e ka komentuar këtë çështje

Mesazhet e kompanive të biznesit me oferta të ndryshme, nëpërmjet numrave të telefonit, së fundmi janë bërë shqetësuese për qytetarët.

Kjo formë e marketingut të drejtpërdrejtë po konsiderohet shkelje e privatësisë. Ndonëse shpeshherë pa ndonjë komunikim paraprak me këto biznese, qytetarët theksojnë se po pranojnë mesazhe të shumta marketingu, në të cilat jo rrallë u referohen edhe me emër e mbiemër.