Arbëri

KMDLNJ-ja bën thirrje që të lejohet të dëshmojë ish-gjykatësi i EULEX-it, Simmons

 

Këshilli për Mbrojtjen e të Drejtave e të Lirive të Njeriut (KMDLNJ) ka vlerësuar se tentimi për t’ia pamundësuar ish-kryetarit i gjykatësve të EULEX-it në Kosovë, Malcolm Simmons të dëshmojë para institucioneve të Kosovës, është përpjekje për ta fshehur të vërtetën ndaj qytetarëve të Kosovës.

KMDLNJ në një reagim thekson se qytetarët kanë të drejtë të informohen për atë që po ndodhë në Kosovë dhe ku nuk kanë qasje, sikur që janë misionet ndërkombëtare në ndërkohë që e drejta për informim është e drejtë elementare e njeriut.