Arbëri

Dialogut i mungojnë strukturimi dhe temat për të cilat pajtohen palët

Dialogu - Kurti - Vuçiq

Përpjekja për t’iu shmangur obligimeve nga dialogu i mëhershëm nëpërmjet propozimit të temave të reja po konsiderohet i vështirë. Ndërsa është paralajmëruar takimi i radhës më 25 korrik, ende nuk është caktuar agjenda. Në Qeverinë e Kosovës dhe në Zyrën e emisarit të Bashkimit Evropian për dialogun nuk kanë treguar për temat që pritet të diskutohen.

 
Ky tekst është Premium por sot mund ta lexoni pa pagesë!

Janë zbehur pritjet se mund të arrihet shpejt një marrëveshje gjithëpërfshirëse mes Kosovës dhe Serbisë, megjithëse një takim tjetër është paralajmëruar më 25 korrik. Sipas analistëve, në mungesë të strukturimit të dialogut, palët mund të hedhin ide të reja, porse sipas tyre do të jetë vështirë të shmangen obligimet që Kosova ka marrë përsipër nga dialogu i kaluar

Përpjekja për t’iu shmangur obligimeve nga dialogu i mëhershëm nëpërmjet propozimit të temave të reja po konsiderohet i vështirë. Ndërsa është paralajmëruar takimi i radhës më 25 korrik, ende nuk është caktuar agjenda. Në Qeverinë e Kosovës dhe në Zyrën e emisarit të Bashkimit Evropian për dialogun nuk kanë treguar për temat që pritet të diskutohen.

Sipas analistëve, aktualisht ka mungesë të strukturimit dhe të temave për të cilat pajtohen të dyja palët në dialog.