Arbëri

S’ka hapje negociatash për Shqipërinë e Maqedoninë e Veriut

Ana Paula Zacarias
 

Edhe me presidencën portugeze të BE-së, Shqipëria nuk arriti të hapte negociatat dhe tashmë pritet të shihet se çfarë do të ndodhë në presidencën sllovene.

Ditën e marte, ministrat e jashtëm të BE-së u mblodhën në Këshillin për Çështjet e Përgjithshme në Luksemburg, por ashtu siç ishte parashikuar, rezultati ishte mosdakordimi për të mbajtur një Konferencë të Parë Ndërqeveritare për dy vendet e Ballkanit Perëndimor.