Arbëri

Komunat përballen me mungesë vaksinash, Vitia premton kontingjent të ri javën tjetër

 

Jo të gjithë qytetarët që mund ta caktojnë një termin për t’u vaksinuar kundër COVID-19, mund të imunizohen. Kjo për shkak të mungesës së vaksinave në disa qendra komunale të Kosovës. Drejtori i Shëndetësisë në Komunën e Gjilanit ka thënë se janë detyruar që ta reduktojnë numrin e personave që vaksinojnë si shkak i mungesës së tyre. Mungesa e vaksinave shkaktoi përplasje edhe në Kuvendin e Kosovës mes opozitës dhe ministrit të Shëndetësisë

Vaksinat anti-COVID që Kosova ka në dispozicion janë duke shkuar drejt fundit. Disa nga qendrat e vaksinimit në komuna janë duke u përballur me mungesë të dozave. Gjilani është njëra prej tyre.

Drejtori i Shëndetësisë në këtë komunë, Selami Xhemaili, përmes telefonit ka thënë se kërkesa për t’u vaksinuar është e madhe, porse nuk kanë aq vaksina në dispozicion. Sipas tij, ata janë duke vaksinuar vetëm persona për dozën e dytë dhe rastet urgjente.