Arbëri

Ndërtimi, prodhimi dhe bujqësia - sektorët më të rrezikshëm për punëtorët

 

Pasiguria në punë dhe mosdeklarimi i punëtorëve janë dy problematika që po përcjellin sektorin privat në Kosovë. Në konferencën që temë diskutimi kishte formalizimin e punës në Kosovë, u tha se sektori i ndërtimit, prodhimi dhe bujqësia janë më të rrezikshëm për punëtorët. Ndërkohë Inspektorati i Punës ngriti si shqetësim numrin e ulët të inspektorëve.

Numri i lartë i vdekjeve të punëtorëve në vendet e punës dhe punësimet pa kontrata janë shqetësimet e ngritura në konferencën që temë diskutimi kishte formalizimin e punës në Kosovë. Sektorët që po përballen me këto dy problematika janë ndërtimi, prodhimi dhe bujqësia.

Zëvendësshefi i Bashkimit Evropian, Ricardo Serri, thotë se këto dy çështje duhet të adresohen seriozisht nga Inspektorati i Punës.